torsdag 25 mars 2010

Mars - Sparande

25/3 - 2010

Känner att jag inte har någon aning vars börsen ska, men den har gått upp mycket, men jag ser till att hålla mig inom intervallet som jag brukar spara hos Aktieinvest. För er som inte vet hur det fungerar på Aktieinvest, så kan man köpa aktier via något som dom kallar "andelsordrar", till ett riktigt lågt courtage, vilket leder till att man kan köpa aktier för 100kr i olika aktier om man vill. Aktieinvest har även den smarta funktionen att man kan välja att återinvestera utdelningar i det bolaget utdelningen kom ifrån per automatik.

Denna månad har jag nu tänkt ligga rätt lågt vad gäller köp, och kommer endast spara 1100 SEK:

200 Axfood
200 E.on
100 Fortum
100 Boliden
100 Hm
100 Coca-Cola
100 Berkshire
100 Ratos
100 Peab

Boliden kommer säkert många reagera över då det egentligen inte är någon riktig utdelningsaktie, men jag gillar bolaget så mycket och så länge aktien ligger under 100kr kommer jag köpa lite aktier där. I min andra depå som jag inte tänkt ta upp här, är Boliden ett av mina större innehav ( tanken var inte riktigt så från början, men jag köpte några hundra aktier då aktien kostade 18kr ) . Detta är då månadens aktier som jag tycker man kan spara i. Coca-Cola och HM sparar jag mer eller mindre i varje månad. Just nu bara 100kr var då aktierna gått riktigt bra senaste tiden.

3 kommentarer:

 1. Kul o följa en ny blogg, särskilt när din profil är snarlik min! :)

  Gör själv samma stil som du, investerat i aktier sen i mitten av 2008 och försöker placera i relativt säkra bolag med bra utdelning. Är även 20 år och sparar via andelsorder hos Aktieinvest.

  Själv kör jag följande bolag i portföljen, i storleksordning:
  HM
  Fortum
  Svolder
  Kungsleden
  Industrivärden
  Investor
  Sandvik
  SCA
  Clas Ohlson
  Skanska

  Kör hårt med bloggen! :)

  SvaraRadera
 2. Härligt!

  Jag kör själv olika bolag, då aktiekurser svänger och olika bolag kostar olika mycket vid olika tillfällen, då Skistar stod i 70kr körde jag rätt hårt på dom i mitt månadssparande, men nu då direktavkastningen sjunkigt så mycket så sparar jag inte längre där, utan anser att det finns andra bolag som är mer köpvärda.

  Sedan är det lite synd att man inte sparar mer varje månad, men eftersom jag prioriterar resor nu så blir det helt enkelt så. Men som sagt hoppas jag kunna inspirera andra som inte tycker sig ha "råd" att spara. Därför har jag valt att hålla min andra större depå ifrån denna blogg.

  Och sedan väntar även kanske studier om nått år då jag bara fått resa av mig litegrann, vilket troligen leder till att jag inte kommer ha råd att spara så mycket dom åren heller.

  Mvh!

  SvaraRadera
 3. Välkommen in i ekonomibloggarvärlden!

  Kul att du fokuserar på en Aktieinvestblogg!
  Kan vara bra att få upp ögonen hos folk på att de kan få ett bra kapital med tiden på detta sätt, genom andelsorder!

  Själv är jag något äldre än er två, jag är 35+ och har investerat genom andelsorder sen 2004. Tyvärr alltför små summor de första åren, men det är ju så man ska börja.

  Ni har ju verkligen tiden för er eftersom ni börjat investera redan vid 18 års ålder, så med hjälp av styrkan i utdelningsinvesteringar - ränta-på-ränta-effekten kommer ni få fina utdelningsportföljer med tiden!

  Jag har försökt beskriva hur Aktieinvest fungerar genom mitt inlägg Aktieinvest - en användarrecension:
  http://pengar-eller-livet.blogspot.com/2011/02/aktieinvest-anvandarrecension.html

  Jag vet inte om jag lyckats. Komplettera gärna ifall ni har något att tillägga.

  Själv månadssparar jag endast i HM just nu eftersom direktavkastningen är så bra i ett sånt kanonbolag!

  Men i ett normaltillstånd brukar jag investera varje månad i typ följande:

  HM
  Ratos
  Fortum
  Berkshire Hathaway
  Beijer B

  Tidigare fanns även Clas Ohlsson med, men jag tappade tron på dem, sålde och köpte HM istället. Även Google fanns med, men de har jag skippat och jag tror Apple ska få komma med längre fram tillsammans med Coca Cola.

  Inte för att Apple lämnar några utdelningar, men som värdeinvestering kan de nog platsa.

  Även Sweco kommer få komma med framöver tror jag.

  Blog on!

  SvaraRadera